Zeytinyağı ile sofralarımıza kattığımız lezzetlerin arasında humusun yeri ayrıdır. Zeytinyağlı Tarifler serimizde bu gün kendi mutfağımızdan humus tarifimizi sizler ile paylaşıyoruz.
Malzemeler
- 250Gr Nohut
- 1.5 Su Bardağı Orfion Özel Seri – Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı
- 1.5 Su Bardağı Tahin
- 1 Bardak haşlanmış nohutun suyu
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 İri Diş Sarımsak
- 1 Tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı(tepeleme) kimyon
Yapılışı
- 250Gr nohut akşamdan ıslatılır
- Tenceremiz dörtte üçüne kadar tuz ilave edilmiş su doldurulu ve bu su kaynatılır.
- Kaynayan suya ıslatılmış ve sonrasında süzülmüş nohutlar ilave edilir. Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Oluşan köpük kevgir ile alınır.
- Haşlanan nohutlar süzülerek alınır. Haşlama suyu dökülmez, muhafaza edilir.
- Haşlanmış nohutlar iki parmak yardımı ile soyulur.
- Derince bir kaba alınan haşlanmış soyulmuş nohutlar blenderdan geçirilir. Blenderda parçalama esnasında da nohutun haşlama suyu yarım bardak olacak şekilde ilave edilir.
- 1.5 su bardağı tahin ilave edilir edilerek blender ile karıştırmaya devam edilir.
- Akabinde zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak eklenir ve karıştırılır.
- Kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilerek, pürüzsüz macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Pürüzsüz macun kıvamına gelince limon suyu ilave edilip bir süre daha karıştırılarak servis tabaklarına alınır.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Servis edilirken, üzerine Orfion Özel Seri – Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı dökülür.
Afiyet olsun 🙂