Zeytinyağlı Tarifler – Humus

Zeytinyağı ile sofralarımıza kattığımız lezzetlerin arasında humusun yeri ayrıdır. Zeytinyağlı Tarifler serimizde bu gün kendi mutfağımızdan humus tarifimizi sizler ile paylaşıyoruz.

Malzemeler

Yapılışı

  1. 250Gr nohut akşamdan ıslatılır
  2. Tenceremiz dörtte üçüne kadar tuz ilave edilmiş su doldurulu ve bu su kaynatılır.
  3. Kaynayan suya ıslatılmış ve sonrasında süzülmüş nohutlar ilave edilir. Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Oluşan köpük kevgir ile alınır.
  4. Haşlanan nohutlar süzülerek alınır. Haşlama suyu dökülmez, muhafaza edilir.
  5. Haşlanmış nohutlar iki parmak yardımı ile soyulur.
  6. Derince bir kaba alınan haşlanmış soyulmuş nohutlar blenderdan geçirilir. Blenderda parçalama esnasında da nohutun haşlama suyu yarım bardak olacak şekilde ilave edilir.
  7. 1.5 su bardağı tahin ilave edilir edilerek blender ile karıştırmaya devam edilir.
  8. Akabinde zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak eklenir ve karıştırılır.
  9. Kimyon ve kırmızı pul biber ilave edilerek, pürüzsüz macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  10. Pürüzsüz macun kıvamına gelince limon suyu ilave edilip bir süre daha karıştırılarak servis tabaklarına alınır.
  11. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  12. Servis edilirken, üzerine Orfion Özel Seri – Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı dökülür.

Afiyet olsun 🙂

Bu gönderi Blog’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir Cevap Yazın