Zeytinyağlı Tarifleri – Pesto Sos

Zeytinyağlı Pesto Sosu
Zeytinyağlı tarifler serimiz devam ediyor! Yeşili seviyoruz, her anlamda. Hem doğanın güzelliklerini, hem bize sunduğu nimetlerini seviyoruz ve bu bonkörlüğü için saygı duyuyoruz. Bu gün de sofralarınıza doğanın yeşilini ve lezzetini taşıyacak enfes bir sos olan Pesto tarifimizi paylaşacağız. Öncesinde pesto sosu hakkında bir kaç bilgi verelim. Pesto Sosu esasen italyan bir makarna sosudur. Aynı zamanda ızgaralarınızda, kahvaltılarınızda domateslerinizin veya escort istanbul ekmeğinizin üstünde de kullanılması gayet keyifli, yoğun aromatik bir sostur. Sos için kullanılan malzemeler kolay bulunabilir, lezzetli ve de sağlık açısından faydalı gıda ürünleridir. Bu yüzden ve herhangi bir ısıl işlem görmeden hazırlanması sebebiyle, oldukça doğal, besin değeri yüksek ve lezzetli bir sostur. Gereken Malzemelerimiz;
  • 1 demet fesleğen yaprağı (25 gr)
  • 50 ml Orfion Özel Seri – Erken Hasat Zeytinyağı
  • 50 gr parmesan veya mihaliç peyniri(Mihaliç kullanacaksanız, peynirin daha beyaz olan kenar kısımlarını kullanın)
  •  8 g dolmalık/çam fıstığı
  • ½ diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
Malzemelerimiz hazır ise, sosumuzu nasıl yapacağımızı anlatmaya başlayabiliriz.
  1. Fesleğen yapraklarını, zarar vermeyecek biçimde yıkayın ve hızlıca kurutun.
  2. Sarımsağı biraz tuz ekleyerek havanda dövün.
  3. Sarımsak ezildikten sonra fesleğen yapraklarını birer birer havana ekleyin ve dövün. Dövme işlemi esnasında azar azar tuz ilave etmeyi unutmayın. Bütün malzemeleri bir anda ekleyerek kendinize eziyet etmeyin =)
  4. Fesleğen yapraklarının suyu tam olarak çıkıncaya kadar dövme işlemine devam edin ve bittiğinde çam fıstığını ilave edin.
  5. Çam fıstığını ezdikten sonra rendelenmiş peyniri ilave edin ve dövme işlemine devam edin
  6. Karışım kremamsı bir kıvam halıne gelince Orfion Zeytinyağı‘nı ekleyin ve karıştın.
Zeytinyağlı Pesto Sosumuz artık hazır! Sosumuzdan arta kalan olursa, daha sonra da kullanabilmek için ağzı hava almayan kaplarda buzdolabında saklayabiliriz. Afiyet olsun!  
Bu gönderi Blog’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir Cevap Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir