ŞERİF Hasan Kurucu 1953’te zeytinyağı yolculuğunun temelini attı. İzzet Üzden 1960’da devraldığı yağhaneyi taş baskı sisteme geçirdi. (Şimdilerde oğlu, torunu ve eşinin yaptığı yenilikleri seyrediyor, deneyimleriyle rehberlik ediyor.) Erdinç Üzden doğduğundan beri zeytinyağı öğreniyor. Zeytinyağı onun zanaati. Bu hassasiyetle 2000’de yağhaneyi modernize etti. (Şu sıralar bu zanaati ailenin son...

Zeytinyağı - 64 Senelik Gelenek    Çerağ Bilgin Üzden endüstri mühendisliği eğitimi aldı, özel sektörde farklı görevlerde çalıştı, evlendikten sonra biraz heyecan ve cesaret, çokca da zeytine olan aşkı nedeniyle işini bırakarak aslında pek çok insanın emeklilik hayali olan toprağa döndü. Gelin olarak katıldığı Üzden ailesinin...

Sevgili Özlem Süer, bu günkü Taraf gazetesindeki Hayatın Tadı Tuzu Sağlık köşesinde bize yer verdi :) HAYATIN TADI TUZU SAĞLIK ÖZLEM SÜER Tarihten günümüze en sağlıklı ‘Meyve Suyu’: ZEYTİNYAĞI Anavatanı mezopotamya olan ve gıda kültürümüzde önemli yeri olan, sofralarımız ve sağlığımız için vazgeçilmez bir besin kaynağı zeytinyağı ile yeniden tanışmaya...